JOM BACA BLOG KAWAN KAWAN KITA

Total Pageviews

Friday, 16 March 2012

Ciuman Kasih Sayang


Semalam, kawan pejabat aku,dalam pukul 9 a.m macam 2, satu situasi kasih sayang yang begitu stail bagi aku. Kawan aku, menerima kucupan mesra dari  isterinya yang juga bertugas di tempat yang sama. Ciuman itu diberi sebab bini dia nak kena hadir satu kursus.HOHO... stail kot.Aku bukan skodeng, tapi ciuman itu di tempat awam, di laluan yang sama aku kena buat kerja. So apa boleh buat, aku tertengok ja la.hahaha.Nak skodeng tu bukan masterskill aku.. Pergh..nampak sangat nilai keindahan dan estetika kedua-dua pasangan itu(steady la broooo).So, apa lagi?yang xkahwin 2 p cepat2 kahwin woi...best wei..Nikmat terbaik 2...bukan semua orang boleh dapat..Dah dapat, bersyukur la..ok....


Ish2..apa yang Montana mengarut ni?ish2. hal rumah tangga depa punya pasai kat depa la..mengarut betui montana di pagi hari ni...Aku bukan mengarut la, aku cuma kongsi ja.hahahha.jarang aku dapat lihat situasi di khalayak(yang halal punya la, yg haram tipu la aku xtertengok)..hehehe..Semalam aku layan satu movie, mungkin dalam tahun 1999 rasanya..Memang cita lama, tapi tanks for my friend sebelah umah sewa aku sebab bagi filem ni dalam pendrive aku...haha..layan...WILD WILD WEST!!!






 sinopsis ringkas..hurm...Lebih kurang macam koboi la..tapi koboi Negro..pelik..tapi yang aku paham skit2 la(x 100% paham) dia ni kata dalam cerita ni dia dibela oleh geng2 INDIAN..sebab tu dia terer mai pistol..Tembak merata tapi kena penjahat.stail la jugak..Member dia nama Kelvin Kline(macam nama spender ja pun) terer dalam sains2 ni..Kira keretapi dia ada macam2.kira bohong tahap berasap gak la.tapi ok la kalau setakat mau layan2..bleh la kot..









heroin dia..feewitt...saja aku amik pic latest skit kot..pasai nampak cun tahap negatif 3..hehe




jarang la kot mat salleh nak amik hero negro..watak koboi lak 2.tapi aku rasa saja nak keldaikan will smith kot..ya la..koboi ni selalu jahat..sheriff pun bukan baik mana pun..rasuah serupa 2 gak..so depa xheran kot nak bagi watak macam 2 kat negro..xpa la.dia nak lagu 2..aku layan ja...xda la best sangat..standard boring xda buat apa2 bleh la layan kot..banyak lagi movie yang best will smith belakon ni..cuma Montana rasa malaih aih nak tulis2..letih..heheh...tapi xpa..aku gagahi nya juga






cerita ni best..The Pursuit Of Happyness


Yang ni best..serius stail..sapa2 yang kerja salesman,jurual barang2 apa pun la, boleh la tengok..berlatar belakangkan kisah benar seorang yang berkecimpung dalam bidang sales..banyak la dia punya experience yang aku rasa kita boleh amik sebagai benda yang positif. Di selitkan juga babak2 dia nak divorce ngan isteri dia di sebabkan masalah fiancial depa.Pergh..tangkapp kot cerita ni sebab dia kena besarkan anak dia sorang-sorang sebab bini lari.Aku rasa benda2 macamni ada terjadi dalam masyarakat kita la..aku bukan nak serkap jarang atau tembak rusuk ka apa ka, aku cuma cakap pada pandangan aku ja..hampa ada pandangan masing2 itu hak masing2 la..bagi aku macam 2 la..time laki susah yang xtahan dugaan kompom jadi macam dia ni la.Tapi xsemua isteri,ok?bagi yang kaum hawa 2.stg kata aku tembak perempuan ja..Bukan, pada persepsi aku ja..Dan mungkin sesetengah orang di luar sana yang berpandangan macam aku..ok.. Apa2 pun last skali dia berjaya jugak la jadi jutawan..bukan buat MLM woi..na??hehe..dia kira kaya la..sebab dalam cerita ni dia kerja ngan syarikat saham2 la..2 yg dia kaya 2... Apa2 pun dugaan semua orang rasa..tapi dunia sales ni bagi aku memang banyak sepak terajang free kicknya..yang berjaya tetap masa silam dia penuh pancaroba tahap naga keramatnya..yang xberjaya pun ada jugak tapi last2 beberapa orang akan berjaya gak..bergantung pada niat kita ja..Insyallah ada jalanya.. Sebab Tuhan xmenduga umatnya melebihi kemampuan mereka..


So try la wei..sapa xtengok lagi 2 try la tengok..xmau tengok pun ikut suka hampa la..aku bgtau ja..mau ka xmau ikut hampa la..heheh....

penutup

5 comments:

  1. seronok kalo ada masa nk layan movie..cam sy sentiasa bz gan ank2..hihi..

    ReplyDelete
  2. tggu anak lena kot..baruu bleh tengok..heheh..tanks singgah sini

    ReplyDelete
  3. nampak romantik kan bile tengok org dah kawen buat mcm tu. hehe

    ReplyDelete

Ni Hampa Belum Baca Kot :