JOM BACA BLOG KAWAN KAWAN KITA

Total Pageviews

Wednesday, 9 May 2012

Zulfahmi Wira Negara



Feewiit...pergh...kekalutan yang amat ketara hingga menyebabkan gua xberapa ada masa mau update ini Gerbang Montana punya blog..heheh...nasib ada sedikit kelapangan..hurm.. terbaca gua satu berita dalam paper tadi.mengenai MotoGP..macam biasa la broo..sapa xsebut Casey stoner, Jorge Lorenzo and other riders lain kan?ya la.depa ni ja la yang dok dominan dalam sukan moto ni..Valentino rossi?err..aku rasa dia ni dah masuk stok pencen dah kot.nama dia dah xberapa nak dengar dah sekarang ni.Ya la, maybe dia dah bosan dah kot champion..dan ada sumber lain ada bagitau Ducati yang dia naik 2 xberapa nak laju..Jalan lurus ja dia kena potong macam sayoq..haha...

hurm..tapi, motoGP ni kan banyak kategori..terlupa aku..bahawa kita punya rider pun sama hebat gak.kira boleh race n cabar mat salleh kira A la broo..ni bukan mamat sembang kencang punya ni, takat korner baring kutip duit syiling la, apa la, willy tayar depan sampai member belakang sangkut HELMET.ini kejohanan berprestij punya bro.. bukan race haram punya..diiktiraf dan mendapat sponser dari Air Asia.. dan baru aku terbaca rider dari Banting, Zulfahmi Khairuddin..muda lagi dia ni.dalam umur 21 macam 2 la..kategori Moto 3 atau 125cc.hurm...dasyat gak sebab race di portugal baru2 ni dia dapat number 4.wow!! aku rasa pencapaian terbaik kot...Shahrul Yuzi yang dulu gah sebentar pun xdapat macam ni punya pencapaian..harap Hempoq helmet ja pandai..kalau nak hempoq helmet 2 boleh, tapi biaq la dalam race 2 hang nak dapat naik podium, ni tidak, number 19 ja pun..hahah..2 pun ada hati nak hempoq(baling) helmet..buat rugi sponsor ja..heheh..

















wah..dasyatla budak Banting..kira boleh fight ngan mat salleh kira ok la 2..sekurang2nya dia membuktikan budak Malaysia mampu mencabar europe punya orang...dan latest punya performance,,dia berjaya mendapat tempat ke-4..laporan di portal sukan yang aku baca ni. so syabas la pada Zulfahmi kerana berjaya membawa anjakan baru dalam sukan motosikal ni setelah sekian lama ramai rakyat Malaysia mengharapkan pencapaian macam ni.xpa la Zul, hari ni number 4, lepas ni pastikan anda juga naik podium ok?so syabas sekali lagi Zul..teruskan usaha anda dalam memartabatkan sukan motosikal seperti Syahrul Yuzi dan Wazi.. go Zulfahmi!!


sekian laporan.

21 comments:

  1. ini lah harapan negara kita pada satu hari nanti..dia pun muda lagi

    ReplyDelete
  2. Semuanya mampu jika ada kemahuan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan benda 2 dah dibuktikan oleh Zulfahmi ;-)

      Delete
  3. uihhh Rossi tu pojaan hati kak ipar ku tau.....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..rossi memang sempoi sejak dia umur 18 lagi

      Delete
  4. Hurmm.... mata lebih tertarik tengok FA AIR ASIA tu... ngeh3x

    ReplyDelete
  5. semoga beliau dapat mengharumkan nama negara..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. masih ada rider yg stail DR.. ;-)

      Delete

Ni Hampa Belum Baca Kot :