JOM BACA BLOG KAWAN KAWAN KITA

Total Pageviews

Sunday, 29 April 2012

MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI TURUN PADANG



28/4/2012, adalah hari yang paling gembira tetapi ada sedikit rasa tidak syok sebab tarikh ni kami kena bekerja dalam keadaan yang terlalu drastik. Semua jawatankuasa tidak senang duduk sebab Menteri nak mai. Pergh..kalut wat kerja, aku yang jawatan tolong angkat kerusi bagi Menteri ni duduk pun xleh duduk diam. Kalut weii.. Menteri nak mai, Boss aku xsenang duduk.Hati dia resah gelisah, walaupun jawatan boss aku ni tinggi gak dalam skim Kerajaan tetapi dia tetap takut gak.Katanya benda ni bagi dia gemuruh senantiasa.heheh.Apa leh buat..dia yang cakap macam 2.. Aku just nak share-share pic ja ngan hampa semua..hehehe...Nak taw kena la tengok mana2 sumber. Sebab dia ada bagi ucapan kelmarin.Best gak ucapan dia pasal pergerakkan ekonomi negara..Ucapan Tahniah dari Pihak aku untuk Y.B Tan Sri Nor Mohamed Yaakcob atas kehadiran beliau untuk merasmikan program di tempat kerja aku.. ;-)









Keadaan di dalam dewan sementara menanti kehadiran Tan Sri dan VIP yang lain.. : ;-)
































Kehadiran Ran Sri disambut ramai yang datang. Muka lain la ngan banner tempat kerja aku..Ada yang salam ngan dia kata tangan dia lembutt sangatt...heheh.macam pompuan. Ya la, menteri broo..kerja dalam aircond, mana la nak sama kerja kontrak?kompom tangan kasaq.










Berdiri hormat lagu "NEGARAKU"











Buat pengetahuan, aku just taw skit2 ja pasai Tan Sri ni. Beliau adalah merupakan YB Tasek Gelugor Pulau Pinang dan dalam masa yang sama adalah merupakan penasihat dan pakar EKONOMI kerajaan Malaysia, kerajaan kita. Wow, memang ada "wow factor " la menteri ni kan. Bukan senang kot bagi aku la nak jadi pakar dalam satu2 bidang 2.betui x?kita mungkin cekap, namun xcukup pakar lagi nak bagi nasihat kat orang. So ini ja la serba sedikit yang aku tahu mengenai Tan Sri ni. Ucapan beliau menarik dan menghiburkan, cuma beliau gunakan bahasa loghat utara.So hampa yang ada di selatan sana susah la nak paham skit kan.Ala2 mamu penang cakap.heheh..Tapi best bro. Mahatma Gandhi pernah berkata iaitu " apa yang kamu sampaikan itu tidak penting, tetapi bagaimana sesuatu perkara itu disampaikan, ianya lebih  penting". hehe..so kalau setakat nak cakap i love u gaya kita, xbest..tapi cuba i love u itu disampaikan dalam gaya mamu penang, pergh...kompom caiirr la awek..heheh





Rakan-rakan yang terlibat dalam program ini :











































































amacam model estee lauder aku?hehehe..calon terbaik aku bleh cadangkan untuk produk simply siti . bergaya kot, tugas penting gak dalam program ini, sempat lagi bergambar.ish2...















sory la beb..gua suka ini gambar la..heheh..nampak klasik sangat. Backgroud kayu, lampu skit dan kerusi mahal-mahal..pergh..macam the ancestor of the royal family plak skali tengok..heheh.....







Apa-apa pun diucapkan terima kasih dan jumpa lagi pada Tan Sri kerana sudi hadir memeriahkan lagi majlis. Ada lagi gimik lain seperti sain atas batu asas dan lain-lain. syabas dari pihak aku..steady Tan Sri..nanti mai lagi..pekena nasikk kandaq lak..hehe.... just joke ;-)

2 comments:

  1. alahai boss nak mai pun gusar ke? ngeh3x..... jgn marah.. anyway best x keje gomen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..xgusar.cuma boss i ja yg gusar..heheh..biasa la.keja mana pun sama ja.. ;-)

      Delete

Ni Hampa Belum Baca Kot :