JOM BACA BLOG KAWAN KAWAN KITA

Total Pageviews

Tuesday, 17 April 2012

MASIHKAN INGATKAH ANDA PADA MAHAGURU ANDA?




Petang yang suram jugak la..Area2 Seberang Perai Selatan agak mendung..Area aku menetap dan bekerja pun menunjukkan hujan sahaja.. Tetiba petang ni gua rasa macam nak update ja blog gua ni..Tadi gua banyak dok wat kunjungan ke beberapa blog..best jugak, bertukar pandangan di samping usha2 blog rakan-rakan blog yang lain..Blog yg gua tengok simple dan ramai orang mai adalah seperti http://madammondoq.com/. Best blog ni.So hampa bleh la jenguk2..hehe(madam, royalti skit) just joke ja.hohohoho.











Perasan x kord atas ni?ni la nama dia klef treble..apa yang kena mengena?xda kena mengena apa aih..Cuma petang ni ja tetiba aku teringat kat cikgu aku pernah ajaq benda ni.Dia sebut dan aku ingat sampai sekarang. Padahal sampai sekarang aku xtaw apa fungsinya.heheh. Yang aku taw klef treble dan benda itu di sebut masa tahun 1995 dan aku still ingat sampai sekarang..2 yang kata MAHAGURU 2.apa yang diajar akan tinggal kesan pada murid yang diajarnya..No matter what is ur jobs now, remember that this person la a.k.a MAHAGURU juga CIKGU inilah  yang banyak bagi tunjuk ajaq pada kita..Betui x? tanpa depa sapalah kita, tanpa depa kita mungkin xleh nak speak bombastic or an intelligent words dengan orang yang kita berhadapan sekarang. So kawan2, cuba hampa kenang dan renung balik,hampa ada x pengalaman macam aku ni?pengalaman di mana guru hampa ajaq sesuatu benda 2 dan sampai ke hari ini hampa still ingat?so apa kata share with me..Mesti best punya. Jangan risau, kerana memori seperti ini adalah memori yang baik untuk anda semua ingat dan kenang..heheh...semoga guru-guru kita sihat sejahtera hendaknya.AMIN...


CHOw...!!!!

25 comments:

  1. pergh...lama gile tak tgk kord tu.. teringat masa pendidikan muzik kat sekolah rendah dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum boni, pengomen tegar di blog madammondoq.

      Delete
    2. gua dapat rasa SAudara BONI mesti seorang yang handal bermain guitar..heheh

      Delete
    3. faz : waalaikumsalam faz :)

      Bro Jai : hahaha..tak lah bro..aku ni main gitar kod basic je reti,hehehe

      Delete
    4. steady la boni..lepas ni upload la dalam YOUTUBE..amacam?bar stail broo... ;-) basic pun jadik la..ok la 2

      Delete
  2. first time blaja menda nie mse drjh 4.excited punyd pasal sbb dpt blaja menda nie n not2 yg laen,sanggup usaha hafal sumenye utk audition qoir(slh eja kah)hehe

    ReplyDelete
  3. Entri ni menyebabkan saya teringat kpd guru2 saya... Tanpa mereka siapalah saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya doktor..ucapan yang cukup ikhlas dari lubuk hati DR.betul 2,tanpa mereka sapalah doktor sekarang kan..marilah sama2 kita berdoa dan sedekahkan al-fatihah kepada guru2 kita yang sudahpun tiada di dunia ini..AL-FATIHAH,,, ;-)

      Delete
  4. dulu pdai main recoder ..
    abg lya psyarah muzik..mmg terror bab2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan tanpa mahaguru abg lya xmungkin abg lya jadi terror bab2 ni.kan? ;-)

      Delete
  5. zaman sklh rendah adalah belajar cord2 muzik nih..
    klu tanya skrg memang dh x ingat dah.. :)

    ReplyDelete
  6. madammondoq tu member kolej faz, faz mula nak berblog pon sbb madam la. mcm idola blog la....

    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ya ka..bagus la faz..dapat member yang membantu ;-)

      Delete
  7. MUZIK dON FAIL sebab tu don dah lupa nama kod ni kih..kih

    ReplyDelete
  8. teringat masa sekolah subjek muzik..masuk sekolah menengah terus tak ada..

    terima kasih dtg ke blog saya..salam kenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tanks 2 you too MAMA EMA>.heheh ;-)..

      Delete
  9. kenapa gua tak pernah belajar pasal mende ni masa kat skolah rendah dulu??! *kena rotan dgn cikgu adalah kenangan~hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. rotan?>heheh..sama la..gua pun kena gak..sakit kot..rotan kecik ja,tapi skali rembas macam pedang samurai kot rasa.heheh

      Delete
  10. belajar masa sekolah rendah.kelas muzik.guna rekoder la apa.hahaha..betul tu.tanpa cikgu kita takkan jadi pe kita skang ni kan.so,kenanglah jasa para cikgu kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betui 2...doakanlah kesejahteraan mereka..

      Delete
  11. chii paling x suka klef treble..nk lukihnya pun..amik masa.

    bila cerita bab mahaguru..satu2nya kata2 guru yg xkan chii lupa adalah dari ustazah salbiah. bnyk perkara ttg kehidupan yg da chii pelajari dari dia..nak citer..terlalu byk =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul 2..kekadang satu perkataan pun yg guru kita bagi andai benda 2 betui2 ikhlas,insyallah kita akan ingat sampai bila2..tambahan pula benda 2 nasihat dan motivasi

      Delete

Ni Hampa Belum Baca Kot :